Paardencoaching

Wat is paardencoaching

Paardencoaching is een unieke vorm van coaching waarbij wij onze paarden gebruiken als co-coaches. Er wordt altijd gewerkt met een paard van Manege ’t Hoefijzer en één van onze gekwalificeerde paardencoaches Hanneke en Karen. Belangrijk om te weten: paardencoaching is geen therapie, maar een methode om je te begeleiden als je een specifiek vraagstuk hebt of bijvoorbeeld jezelf beter wilt leren kennen of ontwikkelen op een bepaald gebied. Je raakt immers nooit uitgeleerd. De focus ligt op het hier en nu en het vinden van oplossingen voor de toekomst. De paardencoach zal samen met jou werken aan een persoonlijk doel of uitdaging door de interactie te bekijken met het paard. Dat klinkt misschien spannend, maar het is goed om te weten dat je geen ervaring hoeft te hebben met paarden. Laat je verrassen door deze unieke vorm van coaching.

Waarom paardencoaching?

Paarden zijn zeer sensibele dieren en zullen snel aanvoelen hoe je je voelt. Als je in een paardenbak staat, ziet het paard jou als onderdeel van zijn ‘kudde’ en gaat het paard je spiegelen. Ze reageren op je energie, waardoor ze unieke feedback kunnen geven. Onze paardencoaches kunnen dit voor jou vertalen. Vooral jouw reactie op de aanwezigheid van het paard, is voor onze coaches veelzeggend.  Het helpt ze om dieper in te kunnen gaan op jouw vraagstuk en te reageren op wat jij zegt en voelt. De aanwezigheid van het paard heeft daarbij iets magisch: het laat je snel tot de kern komen. Dat maakt paardencoaching zo succesvol.

Coaching008

Hoe werkt paardencoaching?

Een paardencoachsessie vindt plaats op Manege ’t Hoefijzer in een schitterende omgeving, aan de rand van het bos. Onze paardencoaches werken samen met jou en het paard in een rijbak. Met mooi weer maken we gebruik van onze buitenbak. En wel zo fijn: we beschikken ook over een ruime binnenbak waarbij je met slecht weer gewoon droog gecoacht kunt worden. Voordat we aan de slag gaan, volgt er eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreek je samen met Hanneke of Karen jouw vraagstuk. Afhankelijk van je doel of vraag, zal de coach persoonlijke opdrachten bedenken die naast of in de buurt van het paard worden uitgevoerd. Er zijn verschillende vormen van paardencoaching. We beslissen samen welke vorm het beste bij jou past.

Met welke paarden werken wij?

Onze paardencoaches Hanneke en Karen werken met de zestien paarden van Manege ’t Hoefijzer. Er is daarom altijd een paard dat bij jou past. Deze viervoeters zijn stuk voor stuk vakkundig opgeleid voor het werk wat ze doen en hebben ieder hun eigen unieke karakter. Het welzijn van onze paarden vinden wij het allerbelangrijkste. Ze worden met veel liefde en aandacht verzorgd en staan iedere dag buiten, zodat ze vrij kunnen bewegen met hun soortgenoten. Onze locatie biedt genoeg ruimte om in alle rust een coachsessie te volgen.

Paardencoaching helpt je te groeien als persoon

Een coachsessie met een paard is een unieke ervaring. Het is een effectieve manier om je als persoon te laten groeien en emotionele problemen op te lossen. Het kan helpen bij veel doelen, zoals het verbeteren van je zelfvertrouwen, het leren vragen van hulp, het ontwikkelen van leiderschap of het beter leren omgaan met stress. Door middel van onze paarden kunnen onze coaches je de mogelijkheid geven om in contact te komen met jezelf. Het is een ervaring die altijd iets moois achterlaat, hoe klein of groot dat ook is. Onze paardencoaches Hanneke en Karen helpen je met veel passie en plezier om jouw kracht te vinden en vanuit je hart en gevoel daar te komen waar je echt wilt zijn.