Over ons team

Paardencoaches met kennis en ervaring

Onze paardencoaches hebben de nodige kennis en ervaring in huis om jou op een veilige en prettige manier te begeleiden. Zowel Hanneke als Karen hebben met succes de opleiding afgerond tot paardencoach. Je kunt er dus op vertrouwen dat je wordt begeleid door een professional die jou kan helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Met behulp van een paard als co-coach en verschillende oefeningen, leer je jezelf beter kennen en kun je werken aan jouw specifieke doel. Onze paardencoaches begeleiden je met veel passie en plezier bij dit proces. Door de opleiding, kennis en ervaring van onze paardencoaches, weet je zeker dat je in goede handen bent.

Maak kennis met onze paardencoaches

Onze paardencoaches Hanneke en Karen begeleiden je met veel passie, geduld en plezier in de zoektocht naar jezelf. Zij hebben meer dan twintig jaar ervaring in het werken met mensen met een beperking, autisme of psychiatrie en zowel met jongeren als volwassenen. Beiden hebben ook van jongs af aan al een grote passie voor werken met paarden. Met hun specialisatie tot paardencoach kunnen zij nog meer mensen begeleiden in het hier en nu. Om je alvast een indruk te geven van wie zij zijn, stellen onze paardencoaches Hanneke en Karen zich graag aan je voor.

Wie is paardencoach Hanneke?

Hanneke is getrouwd en heeft twee kinderen. Haar passie voor paarden begon al vroeg: op vierjarige leeftijd klom ze voor het eerst op een paardenrug. Na haar studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, heeft ze zich verdiept in de diepere betekenis van een paard voor mensen met een beperking. Ze heeft veel ervaring met het geven van paardrijles aan mensen met en zonder beperking. Met de opleiding tot paardencoach heeft zij inzicht gekregen in de manier waarop zij nog meer mensen kan helpen met de kracht van paarden.

Hoe zou je jezelf omschrijven als paardencoach?

“Objectief, empathisch en no nonsense, dat ben ik. Ik ben eerlijk, begripvol en probeer je te motiveren en te begeleiden in de stappen naar nieuwe doelen. Ik zoek naar de achterliggende beweegredenen en motieven om te veranderen. Mijn feedback kan soms stevig zijn. Ik luister, vraag door en ben goed in samenvatten.”

Wat betekent het coachen voor jou?

“Ik ben van nature nieuwsgierig naar beweegredenen en drijfveren van mensen. Ik neem niet zomaar iets aan en vul niet zomaar iets in. Het coachen geeft mij veel plezier, omdat ik graag mensen helpen en hoop wat voor iemand te kunnen betekenen”

Wat maakt coachen met een paard bijzonder?

“Paarden reageren vanuit instinct op ons gedrag. Zij houden daarbij geen rekening met wat we doen en uitstralen. Coachen met een paard is veel dynamischer dan reguliere coaching. En het contact met een paard is magisch en betekenisvol.”

Wie is paardencoach Karen?

Karen is getrouwd en werken met paard en mens is niet meer weg te denken uit haar leven. Ze begon met paardrijden vanaf haar tiende. Op haar zestiende begon ze met het helpen bij het paardrijden voor gehandicapten en ze is later ook gaan lesgeven bij Manege ’t Hoefijzer.  Ze heeft een bachelor in bedrijfseconomie en geeft naast haar werk als functioneel beheerder al jaren paardrijles. Haar affiniteit met functioneel ontwerp en analyse van processen, weet ze te gebruiken in het coachen van mensen. In de opleiding tot paardencoach heeft ze geleerd om patronen in het gedrag van mensen te ontdekken.

Hoe zou je jezelf omschrijven als paardencoach?

“Ik ben eerlijk, positief, analytisch en betrouwbaar. Ik coach oplossingsgericht en richt me op de toekomst. Ik kijk samen met jou naar je sterke eigenschappen en waar je die nog kunt verbeteren. Ik ondersteun je in het krijgen van een diepgaand inzicht in hoe je het beste uit jezelf kunt halen, welke kwaliteiten je onbenut laat en hoe die zich verhouden tot je coachvraag.”

Wat vind je het mooiste aan paardencoach zijn?

“Dat je het paard gebruikt en dus echt in beweging komt. Dat is veel fijner dan alleen aan een tafel zitten. Het paard reageert in het hier en nu en helpt je bij het verbinding maken met jezelf. Je komt in samenwerking met het paard veel eerder bij je gevoel en uit je hoofd.”

Wat hoop je te bereiken met een paarden coachsessie?

“Mijn doel is dat iemand met een positief gevoel weer verder kan. Dit betekent niet dat iedere sessie alleen maar positief is, maar wel dat je concrete handvatten krijgt om weer vooruit te kunnen.”

Van paardencoaching tot teambuilding

Onze professionele paardencoaches bieden verschillende mogelijkheden aan. Dit kan coaching zijn met een paard om aan je persoonlijke doelen te werken, maar onze coaches hebben ook ervaring met het begeleiden van mensen die een angst hebben opgebouwd voor paardrijden. Ze kunnen je helpen om te werken aan je rijvaardigheden om het vertrouwen en plezier terug te krijgen. Op zoek naar een uniek en inspirerend bedrijfsuitje of leuke activiteit voor teambuilding? Onze paardencoaches kunnen een op maat gemaakt programma samenstellen.

Coaching1802

Neem een kijkje bij Manege ’t Hoefijzer

Al onze coachingsessies en andere activiteiten vinden plaats op Manege ’t Hoefijzer in Zwolle. We nodigen je van harte uit om een kijkje te komen nemen. Op deze schitterende manege aan het rand van het bos, zorgen wij met veel liefde voor zeventien paarden. Deze viervoeters kunnen stuk voor stuk ingezet worden voor coaching. Bij mooi weer is het mogelijk om gebruik te maken van de buitenbak. Is het slecht weer? Dan kunnen we de activiteit verplaatsen naar de ruime binnenbak.