Over onze werkwijze

Hoe gaan onze paardencoaches te werk?

Onze paardencoaches Hanneke en Karen maken graag eerst vrijblijvend kennis met je. Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen op onze locatie en de paarden te ontmoeten. Voordat je samen met het paard aan de slag gaat, kun je dus eerst al je vragen stellen. Onze paardencoaches vertellen je graag meer over deze unieke vorm van coaching, onze paarden en of paardencoaching bij jouw specifieke doel past. De paardencoach maakt samen met jou een sessie (of meerdere sessie) op maat, die stap voor stap doorlopen wordt. Ervaring hebben met paarden is fijn, maar zeker geen verplichting. Naast coachen met paarden, zijn onze coaches ook gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die zelf coach zijn of een angst voor het paardrijden hebben ontwikkeld. Op zoek naar een uniek bedrijfsuitje of event voor teambuilding? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Neurosemantiek: wat is dat?

Goed om te weten: onze paardencoaches zijn opgeleid volgens de leer van Michael Hall, cognitief psycholoog & NLP-neurosemantiektrainer. Wat is neurosemantiek? Semantiek is de wijze waarop een mens ergens betekenis aan geeft. Deze betekenis bepaalt hoe jij je voelt en gedraagt. Neuro verwijst naar je hersenen en het zenuwstelsel. Het is onze neurologie die er voor zorgt dat we de betekenissen die we ergens aan geven ook daadwerkelijk voelen en ervaren. Kort gezegd gaat het over hoe jij de wereld waarneemt en hoe je daarop reageert. 

Coaching014

Succesvol veranderen

Michael Hall heeft onderzoek gedaan naar de vraag waardoor mensen succesvol veranderen. Met die kennis kijken onze coaches naar je mogelijkheden, niet naar je tekorten. En het kunnen nemen van je eigen verantwoordelijkheden voor je eigen functioneren en voor de consequenties van je acties. Het vermogen om volmondig ja tegen iets te kunnen zeggen en volmondig nee tegen iets anders, waardoor je leert kiezen en beslissen. Het doel is om je te laten functioneren als een mens van waarde, vol eigenwaarde en zelfvertrouwen. Zo leer je kritiek en angst buiten jezelf te houden en lef te ontwikkelen om actie te ondernemen.

Succesvolle verandering bestaat uit: